2024-04-22 12:15:00

AGÜ International Association ve AGÜ Otomotiv Kulübü ortaklığında, Global Konular ve Sorumluluklar (GLB) müfredatı kapsamında, dünyaca ünlü otomobil tasarımcısı Frank Stephenson'ın katıldığı “Driving Innovation” adlı online webinar düzenlendi.

Ford, BMW, Mini, Ferrari, Maserati, Fiat, Lancia, Alfa Romeo ve McLaren gibi çeşitli prestijli markalarda otomobil tasarımcısı olarak ortaya koyduğu etkileyici çalışmalarıyla tanınan Stephenson webinarda araba tasarımının evrimi konusunda bilgiler paylaştı.

Stephenson webinarda kariyeri boyunca karşılaştığı zorluklara, tasarımda kültürel duyarlılığın önemine ve otomotiv endüstrisinde sürdürülebilirlik ve doğal kaynakların korunmasına yönelik konulara da değindi.

Elektrikli araçların geleceğine dair kendi vizyonunu da açıklayan Stephenson, otomobil tasarımında yapay zeka entegrasyonu ve insan yaratıcılığının paha biçilemez değerini vurgularken, tasarım süreçlerinde yapay zekaya aşırı bağımlılığa karşı uyarıda bulunarak insan yaratıcılığının ve dokunuşunun değerini vurguladı.

Stephenson'nın geleceğin tasarımcıları için pratik tavsiyelerde bulunup, değerli tecrübelerini paylaştığı online webinara Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, öğretim elemanları, dersi alan ve konuya ilgi duyan AGÜ öğrencileri katılım sağladı.